Членове

Проф. д-р Надя Чернева

Проф. д-р Надя Чернева е заместник-председател на „Фондация Жълто и Черно“. Работи в ПУ „Паисий Хилендарски“. Директор на Център за езици и интеркултурна комуникация. Директор на Аудио-визуален център. Вицепрезидент на Международна асоциация „VIA LIGHT“. Автор е на две монографии и редица научни публикации. Координатор и ръководител на повече от 50 международни научни и научно-образователни проекти в областта на интеркултурната комуникация и образование. Племенница на Динко Дерменджиев – Чико.

Мирослава Кацарова

Мирослава Кацарова е джаз певица и водеща на две предавания по радио Джаз ФМ: Singin’n’swingin за вокален джаз и Дезафинадо за латино джаз. Организатор на Plovdiv Jazz Fest. Внучка на Никола Щерев – Старика.

Силвия Минкова

Силвия Минкова е собственик на дигитална агенция в областта на социални мрежи и брандинга “Агенция СММ”. Сертифициран маркетинг специалист в областта на футбола(UEFA CFM, Master of Football Business Academy).

Елена Драганова

Елена Драганова е пианист, работи като старши учител в НУ „Климент Охридски“, гр. Пловдив. Племенница на Динко Дерменджиев – Чико.

Димитър Минев

Димитър Минев e филолог, специалист по библиотечно-информационни науки и културна политика. Директор е на НБ „Иван Вазов“. Член на Управителния съвет на Българската библиотечно-информационна асоциация(ББИА). Председател на „Секцията на директорите на Регионалните Библиотеки“ към ББИА. Хоноруван преподавател в ПУ. Отличен през 2022г от МК с почетен знак „Златен век – Печат на цар Симеон Велики“.

Ангел Стоименов

Ангел Стоименов е роден и израснал в Пловдив.Трето поколение Ботевист. Завършва ЕГ „Пловдив“, а висшето си образование получава в НБУ. Занимава се със застрахователна дейност.

Стефан Попов

Стефан Попов ръководи направление „Обществена дейност“ в ПФК „Ботев“. Интересите му са свързани с изучаване и популяризиране историята и ценностите на футболен клуб „Ботев“ Пловдив.

Гл. ас. д-р Видин Сукарев

Гл. ас. д-р Видин Сукарев е председател на „Фондация Жълто и Черно“. Дългогодишен музеен специалист и университетски преподавател. Автор на над 50 научни публикации, сред които пет монографии, на над 20 музейни изложби и десетки популярни статии за историята и културното наследство на Пловдив. Член на Център за стопанско-исторически изследвания, редактор и рецензент в научни издания. Потомствен ботевист.

Никола Солаков

Никола Солаков е бивш професионален футболист. Икономист в сферата на фармацията. В свободното си време е треньор на деца. Внук на Никола Щерев – Старика.

Димитър Стамболийски

Димитър Стамболийски e роден през 1998 г. в град Пловдив. Работи като учител по ФВС. Бивш юноша на Ботев Пловдив. Внук на Димитър Вичев.

инж. Константин Костадинов

инж. Константин Костадинов е директор на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“ в град Пловдив.

Д-р Иван Стоянов

Д-р Иван Стоянов е роден в град Пловдив. Лекар по професия, работещ в областта на ортопедията и травматологията. С изразен интерес към спортната медицина, в своето свободно време работи като лекар на футболни събития. Правнук на Стоян Пухтев.

Валери Станков

Валери Станков е спортен журналист, кореспондент на Дарик радио, сайта dsport.bg, Nova телевизия и нейните спортни канали – Диема и Нова Спорт.

Минко Михайлов

Минко Михайлов е професионален фотограф, носител на редица престижни международни награди и отличия. Един от създателите на фотографската школа PHOTOSCHOOL.BG и сред главните лектори в нея. Фотографията за него е ключ към нови светове и познанства. Обича да пътешества и да разкрива красотата на света.

Константин Ганев

Теодор Караколев

Теодор Караколев е магистър – историк на изкуството, съосновател на фондация „Български архитектурен модернизъм“, журналист. Aвтор на различни изложби, лекции и други събития за историята на българското изкуство и архитектура от междувоенния период. Носител на награда „Пловдив“ за журналистика.

Васил Киризиев

Ангел Джорапов

Ангел Джорапов е IT специалист с над 20-годишен опит в областта на разработката на уеб сайтове и приложения.