120 години от рождението на легендарния Никола Щерев – Старика

С тематично събитие под наслов „За него „Ботев“ бе всичко“, „Фондация Жълто и Черно“ отбеляза 120-годишнината от рождението на легендарния Никола Щерев.

Препълнената зала „Евмолпия“ на пловдивския хотел „Хилтън“ се превърна в своеобразна арена на миналото, в която главното действащо лице бе Старика, както с обич и признателност поколения ботевисти наричат една от най-ярките фигури в историята на футболен клуб „Ботев

Присъстващите на събитието, сред които бележити общественици, ветерани, наследници на знакови фигури, както и най-темпераментите привърженици на клуба, се потопиха в едно забравено и романтично време, в което се полагали основите на първия легендарен жълто-черен отбор. Същият, който на практика бил създаден именно от неговия треньор и капитан Никола Щерев и който успял да спечели първата шампионска титла за Пловдив, коронясвайки града ни като носител на Царската купа.

Наред с представените интересни факти и събития от футболната история на Старика и „Ботев“, гостите на събитието се запознаха не само със спортния път на големия ботевист, но и се докоснаха до неговата личност и добродетели. За това се погрижи внучката на Никола Щерев – великолепната Мирослава Кацарова, която, споделяйки любопитни семейни истории, ясно дефинира значението на думата „Ботевизъм“ в нейното чисто човешко измерение.

„За него Ботев бе всичко“ – Никола Щерев – Старика – ЧАСТ ПЪРВА
„За него Ботев бе всичко“ – Никола Щерев – Старика – ЧАСТ ВТОРА