Почитаме Христо Ботев На 6 януари в Калофер

Имаме удоволствието да съобщим на жълто-черната общественост, че нашата инициатива получи подкрепата както на организираните привърженици на „Ботев“ Клуб на привържениците на Ботев Пловдив ,така и на знакови за Пловдив Пловдив (Plovdiv) и клуба образователни институции.

На 6 януари в Калофер ще почетем Христо Ботев заедно с изявени ученици, учители и директори от две емблематични пловдивски гимназии: Гимназията с хуманитарен профил „Св.св.Кирил и Методий“ Гимназия с Хуманитарен Профил Св. Св. Кирил и Методий и Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“. ПГВАД“Христо Ботев“ град Пловдив

Към тях ще се присъединят и студенти от различни специалности в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ както и всички граждани, имащи времето и желанието да се включат в честването.

След официалната церемония на площада в Калофер, последвана от поднасянето на венци и цветя пред паметника на революционера, ботевистите ще имат възможността да разгледат родната къща на Ботев в едноименния комплекс, както и да посетят намиращата се там музейна експозиция.

Финален акорд на честванията за 175 години от рождението на Ботев ще бъде даден в Пловдив, когато всички автобуси ще пристигнат на базата на футболния клуб в квартал Коматево, където ще бъдат положени венци и цветя пред клубния паметник.

Знаковата за всички ботевисти скулптура на Васил Вичев е създадена с усилията и средствата на някогашните клубни дейци и членове, като същата е и първият български паметник, изграден след Освобождението в Пловдив.

Екскурзията е на цена от 12 лева, като за представителите на пловдивските гимназии организаторите от „Фондация Жълто и Черно“ са осигурили безплатен превоз. Всички останали ще имат възможността да се запишат за екскурзията чрез „Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“ в магазина на ул. „Нестор Иванов“ №1“.

Дата: 6 януари 2023 година Място: Калофер Дрескод: Жълто и Черно

Забележка: Точните час и място за тръгване към Калофер ще бъдат оповестени на по-късен етап.