Смяна на името на клубната база в Коматево

Уважаеми ботевисти,

120 години след рождението на легендарния Никола Щерев – Старика с гордост можем да заявим, че усилията, които целокупната жълто-черната общност направи, за да може тази голяма за „Ботев“ и Пловдив личност да излезе от забвението, бяха доведени до успешен край.

Кулминацията на тазгодишните инициативи в негова чест, започнали с тематичното събитие „За него „Ботев“ беше всичко“ в пловдивския хотел „Хилтън“, продължили с изложбата със снимки и предмети в Регионалния исторически музей, както и с успешно проведената и узаконена подписка за смяната на името на клубната база в Коматево, ще се състои на знаковата за всички нас дата – 3 октомври, пред централната трибуна на „Спортен комплекс Никола Щерев – Старика“.

На същата дата преди 94 години „Ботев“ е коронясан за първи път като държавен първенец и носител на Царската купа, с което Пловдив заема своето достойно място на футболната карта на България!

На 3 октомври от 19.12 часа вечерта, като част от съвместните усилия на „Фондация Жълто и черно“ и ПФК „Ботев“, ще бъдат „запалени“ светлините на новите букви с името на комплекса, а именно „Спортен комплекс Никола Щерев-Старика“. Същите предстои да бъдат монтирани на фасадата на централната трибуна в идните дни.

Още от 18.30 часа, в кафето на централната трибуна на комплекса, всички привърженици на „Ботев“ ще могат да разгледат снимки от изложбата, посветена на Никола Щерев, да поговорят с ветераните на клуба, както и да се снимат за спомен с репликата на Царската купа, спечелена от „жълто-черните“ през емблематичната 1929 година.