Започна подготовката за официалната церемония по преименуването на базата на „Ботев“

Започна подготовката за официалната церемония по преименуването на базата на „Ботев“ в Коматево, която ще се състои на 3 октомври – денят, в който преди 94 години нашият любим клуб печели за първи път шампионската титла, коронясвайки Пловдив за футболна столица на България.

В днешния ден стартира подмяната на буквите на фасадата на Централната трибуна, като надписът „Ботев 1912“ ще бъде заменен с новия „Никола Щерев – Старика“.

Припомняме на всички ботевисти, че на 3 октомври от 18.30 часа, в кафето на централната трибуна на комплекса, всеки един ще има възможността да разгледа снимки от изложбата, посветена на Никола Щерев, да поговори с ветераните на клуба, както и да се снима за спомен с репликата на Царската купа, спечелена от „жълто-черните“ през емблематичната 1929 година.

Официалната церемония ще започне в 19.00 часа, когато всички присъстващи ще имат възможност да чуят повече за делото на легендарния Никола Щерев, а кулминацията на събитието ще се състои в 19.12 часа, когато новото име ще огрее нощното небе над Пловдив.

На събитието ще присъстват представители на Община Пловдив, ПФК „Ботев“, Фондация „Жълто и Черно“, „Сдружение ПФК Ботев“, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив, Обединени фракции БУЛТРАС, както цялата детско-юношеска школа на клуба.

Очакваме ви!